slider

(Winter)Banden

Van Leeuwen Auto's
specialisten met verrassende service.

maak snel een afspraak

Tijdig vervangen voor uw veiligheid

Als u ooit in de slip bent geraakt door gladde banden, dan weet u inmiddels dat u ze beter tijdig kunt vervangen. Voor uw eigen veiligheid, die van de passagiers en andere verkeersdeelnemers! Kies daarom voor winterbanden in de wintermaanden en voor zomerbanden als de temperaturen weer stijgen. Of ga voor gemak en kies all season banden.

Winterbanden

Op winterse wegen kunt u wel wat extra veiligheid gebruiken, voor een betere grip en een kortere remweg. In sommige Europese landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Winterbanden hebben betere eigenschappen ten opzichte van zomerbanden bij temperaturen onder de 7 graden en dus niet alleen bij sneeuw of ijzel. Een winterband heeft een andere samenstelling van rubber dan een zomerband, waardoor de band ook bij lage temperaturen flexibel blijft. De lamellen van het loopoppervlak bewegen bij iedere omwenteling open en dicht, waardoor de aangekleefde sneeuw, ijs en modder wordt verwijderd. De grip op het wegdek is dan optimaal en resulteert in een comfortabeler weggedrag en maximale veiligheid. Let wel op voldoende profiel. De eis voor de minimale profieldiepte bij winterbanden ligt daarnaast hoger, 4,0 mm. Uiteraard blijft het aanpassen van uw snelheid ook heel belangrijk. Wintersportplannen? Dan doet u er goed aan ’s winters voor goede winterbanden te kiezen.

Zomerbanden

Uw banden, vier gedeeltes ter grootte van een briefkaart, zijn het enige contact tussen uw auto en het wegdek. De kwaliteit van uw zomerbanden is net als die van uw winterbanden daarom van groot belang voor uw rijprestaties, het rijcomfort en voor de veiligheid onderweg. Goede banden zorgen voor grip, een goede wegligging en een optimaal remvermogen. Een minimale profieldiepte van 1,6 millimeter is vereist. Wij adviseren banden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2,5mm is.

All season banden

Vier seizoenen banden zijn geschikt voor ieder seizoen. Het profiel en de samenstelling van het rubber is een mix tussen de zomerbanden en winterbanden. De eigenschappen van deze band ligt dan ook tussen een zomer- en winterband. Het grootste voordeel is het gemak om niet twee keer per jaar te wisselen. Voor iemand die weinig rijdt kan dit een goede oplossing zijn.

Of u nu kiest voor zomer- of winterbanden of gaat voor all season banden, ze worden bij Van Leeuwen Auto’s vakkundig voor u gemonteerd of gewisseld. We slaan bovendien indien gewenst de banden voor u op. Maak snel een afspraak.

NEEM CONTACT OP!